010315   adieu god carousel missed 1425033022

In een nieuw seizoen Adieu God? ontmoet Tijs van den Brink op NPO 2 weer diverse BN'ers die de kerk vaarwel hebben gezegd. Maar verlieten ze daarmee ook God en hun geloof?

Tijs spreekt in deze nieuwe reeks op zondagavond met de BN'ers Arjen Lubach, Gijs Staverman, Kluun, Hans Klok, Mark Tuitert en Ruud de Wild. Het zijn open en persoonlijke gesprekken over God, de kerk en het geloof bij BN'ers thuis of in de kerk van hun jeugd. Ondanks hun religieuze opvoeding kwam er een moment dat ze hun banden met de kerk verbraken. Is het verhaal achter hun beslissing een confronterende spiegel voor christenen of ligt de oorzaak van hun kerkverlating elders?

Mark Tuitert
In de eerste aflevering een gesprek met oud-schaatser Mark Tuitert die hervormd gedoopt is, maar ook eerste communie heeft gedaan en maar liefst vier jaar misdienaar was: "Natuurlijk keek ik liever 'Rembo & Rembo' op zondagochtend, maar ik vond het ook wel mooi. Ik probeerde Latijn te leren tijdens de mis." Ook maakte Mark de vechtscheiding van zijn ouders van dichtbij mee: "Je wordt een conflict ingetrokken waar je geen onderdeel van wilt zijn. Als ik een Elfde Gebod mag toevoegen zou dat zijn: 'Eert uw kinderen en zadel uw kinderen niet op met uw problemen'."

Adieu God?, vanaf zondag 1 maart, 23.35 uur, EO, NPO 2


Naar de website van Adieu God?
Bekijk meer afleveringen van Adieu God? op npo.nl