De programma's De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk, Over de kop en EZ gaan vanaf vrijdag weer van start.

De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk 
De Wilde Keukenploeg trekt weer met een keet door heel Nederland om te kijken wat boeren, bakkers en vissers doen. In de eerste aflevering trekt Wouter naar Den Oever en draait het om de Chinese wolhandkrab. Ze worden geëxporteerd voor grote bedragen, maar biologen beschouwen de beesten als een plaag. 


Over de kop
Het programma Over de kop, gepresenteerd door Johan Overdevest, is in een nieuw jasje gestoken. De quiz is er uitgehaald en er is meer tijd voor wetenschappelijke achtergronden. Elke aflevering vraagt Johan mensen te liegen, misbruikt hij zijn gezag als hij een uniform aantrekt en doorbreekt ongeschreven sociale regels. En waarom gedragen we ons zoals we doen? Twee wetenschappers leggen het uit. 


Economische Zaken 
Het tweede seizoen van Economische Zaken (EZ) gaat van start met de nieuwe presentatrice Elena Lindemans. Ze gaat op zoek naar antwoorden op vragen die men in het dagelijks leven tegenkomt rond onze economie. Hoe mensen economische keuzes maken, wordt laten zien aan de hand van experimenten. De vraag in de eerste aflevering is: Gemaakt om kapot te gaan: hoe lang gaan producten eigenlijk mee? 


De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk, vanaf vrijdag 2 mei, 20.25 uur, NTR, Nederland 2
Over de kop, vanaf vrijdag 2 mei, 20.55 uur, NTR, Nederland 2 
EZ, vanaf vrijdag 2 mei, 21.25 uur, VARA, Nederland 2 

Meer informatie over De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk op NTR.nl
Meer informatie over EZ