Vanaf januari hoor je veel nieuwe programma’s op de Publieke Radiozenders. Hieronder zie je een overzicht van de wijzigingen.


Radio 1
NCRV/KRO, BNN/VARA en AVRO/TROS maken elk een programma van 2 of 3 uur. De NOS neemt de helft van de programmering op Radio 1 voor zijn rekening met het Radio 1 Journaal, de sportprogrammering en Met Het Oog Op Morgen. Nieuw is dat de NOS in de programma’s van de omroepen overdag nieuwsonderwerpen zal inbrengen. In de avond en in het weekend hoor je een combinatie van vertrouwde programma’s en nieuwe programma’s waarbij de actualiteit, politiek, maar ook buitenland- en onderzoeksjournalistiek centraal staan.

Radio 2
Vanaf januari presenteert Gijs Staverman elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur het programma Gijs 2.0.

3FM
Domien en Michiel wisselen van uitzendplek. Michiel Veenstra maakt elke werkdag van 10.00 tot 12.00 MetMichiel. Domien maakt van maandag tot en met donderdagavond vanaf 19.00 uur zijn programma Dit is Domien. Timur Perlin neemt de 3FM-luisteraar op vrijdagavond mee het weekend in vanaf 19.00 uur.

Radio 4
De werkweek en het weekend zijn op Radio 4 beter op elkaar afgestemd. Succesvolle programma’s als De Ochtend van 4 en Licht op 4 zijn voortaan ook in het weekend te beluisteren. Radio 4 krijgt er doordeweeks van 22.30 - 00.00 uur een nieuwe late night show bij: Opium op 4 met, naast mooie klassieke muziek, veel aandacht voor kunst en cultuur. Op de late zaterdag- en zondagavond, van 23.00 - 00.00 uur, start een verrassende radioversie van het tv-programma Vrije Geluiden.

Radio 5 Nostalgia
De luisteraar die al jaren van de nostalgische programmering op doordeweekse dagen geniet, kan nu ook in het weekend op Radio 5 Nostalgia afstemmen. In de avonden op Radio 5 is ruimte voor levensbeschouwelijke programma’s.

Radio 6 Soul & Jazz
De zender profileert zich als hét station voor soul & jazz in Nederland. Zanger Ruben Hein presenteert vanaf 2014 een eigen programma. DJ's Corné Klijn, Gerard Ekdom, Giel Beelen en Jeroen Kijk in de Vegte krijgen nieuwe prominente plekken in het schema. In de avond komt er veel ruimte voor live-muziek en concerten.

FunX
Op de lokale FM-frequenties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn nieuwe programma’s te beluisteren, gericht op de luisteraars in die steden. Landelijk is FunX sinds kort in heel Nederland te ontvangen via Digital Radio+.