Wat zijn de geheimen van de politiek? De driedelige fictieve serie De Deal duikt in de Vrijheidspartij, een populistische politieke partij die bij de verkiezingen op de overwinning lijkt af te stevenen.

Terwijl de Vrijheidspartij van charismatische populist Wouters in de verkiezingscampagne aan de winnende ligt, besluit de jonge journaliste te infiltreren in de partij. De Deal is vanaf zaterdag 8 maart te zien op Nederland 2.


Politieke deal

Fenna, een journaliste die undercover gaat bij de Vrijheidspartij, raakt al snel verstrikt in een groot web met internationale vertakkingen. Op de achtergrond groeit de angst voor de opkomst van de islam in de westerse wereld, in het dagelijks leven belandt Fenna in een strijd om de macht, waarbij leugens, bedrog en zelfs een politie moord niet achterwege blijven. Uiteindelijk draait alles om een politieke deal.

Hoofdrolspelers
Wouters, de leider van de Vrijheidspartij, wordt vertolkt door Jacob Derwig. De andere hoofdrol, die van Fenna, gaat naar Carolien Spoor. Andere grote rollen in De Deal worden gespeeld door Achmed Akkabi en Bart Klever.

De Deal, vanaf zaterdag 8 maart, 20.20 uur, VARA, Nederland 2

Live naar Nederland 2 kijken op npo.nl