De fractie 2 carousel missed 1420808754

De politieke realiteit is hard. Dat blijkt wel uit de nieuwe politieke dramaserie De Fractie van de VPRO op NPO 2. De tiendelige serie gaat over de bestaande politieke partij de Vrijzinnige Partij Nederland (VPN).

Terwijl fictie en actualiteit elkaar kruisen, worden in de De Fractie continu politieke spelletjes gespeeld. Wat is er waar van de politieke werkelijkheid? De fictieve serie, vanaf maandag op televisie, vertelt actuele politieke thema's.


Eerste aflevering De Fractie
Tim Snel maakt in de Tweede kamer een overstap naar de Vrijzinnige Partij Nederland (VPN) en verhuist naar Den Haag. Tegelijkertijd steunt Marise Collee een kabinetsvoorstel voor de ontruiming van Noord-Groningen. In ruil hiervoor krijgt ze gratis kinderopvang, een verkiezingsbelofte van de VPN. Maar de ruil brengt consequenties met zich mee.

Idee van Femke Halsema en Gijs van de Westelaken
Het politieke drama is gemaakt naar een idee van oud-GroenLinks-politica Femke Halsema en Gijs van de Westelaken. Rollen zijn er voor onder andere Tijn Docter, Marie-Louise Stheins, Mads Wittermans, Nadia Amin, Kristen Denkers en Mike Reus. Bijzonder aan de serie is dat de namen worden gebruikt van alle huidige leden van de Tweede Kamer.

De fractie, vanaf maandag 12 januari, 21.15 uur, VPRO, NPO 2


Ga naar de website van De Fractie