Wild france afl. 1 lynx carousel missed 1496136530

Van de sluwe jacht van de lynx tot de eerste vlucht van de zeekoet; de nieuwe natuurdocumentaire Wild France biedt een uniek kijkje in de Franse natuur. De twee afleveringen van Wild France worden op woensdag 13 en 27 april uitgezonden bij de EO op NPO 1.

Na de extreme winters in Alaska en de heftige seizoenswisselingen in Japan brengt de Wild-natuurserie ons nu in de landschappen van Frankrijk. Zo proberen lynxen in de Jura te overleven door hun jacht op jonge hertjes en ontpoppen zich in de Provence twee rupsen tot bontgekleurde kolibrievlinders. Wild France laat alle schoonheid en tragiek zien die de Franse natuur te bieden heeft.

Overleven in het Franse woud
In de eerste aflevering volgt wildonderzoeker Stéphane Regazzoni een nest met twee pasgeboren lynxen. Eenmaal volwassen zijn ze een groot gevaar voor pasgeboren hertjes. Weet hun moeder ze uit de klauwen van de lynxen te houden? Daarnaast zien we hoe de kleine eekhoorn een enorm legendarisch en eeuwenoud wezen in stand blijft houden: de eik. Aan de Franse kust maakt een jonge zeekoet zijn eerste vlucht, een letterlijke sprong in het diepe. Hoe loopt dit af?

Wild France, woensdag 13 april, 20.30 uur, EO, NPO 1


Bekijk hier meer programma's over natuur en milieu