676242a5 fb8d 4cb4 9759 a3da00c129db carousel missed 1422870876

Van Bengaalse tijgerwelpen die de nieuwste jachttechnieken leren tot legers honingmieren die elkaar te lijf gaan. Volg in de nieuwe natuurserie Life Story op NPO 1 dieren over de hele wereld in hun ‘struggle for life’.

Vanaf woensdag 4 februari zie je bij de EO zes weken lang de gehele levensloop van diverse diersoorten en ontdek je de geheimen en uitdagingen van ieder stadium van hun leven. Life Story is na Planet Earth, Frozen Planet, Life, Africa en Earthflight de zesde BBC Landmarkserie die te zien is op de Nederlandse televisie.

Alle begin is moeilijk
Ieder dier, groot of klein, krijgt bij zijn geboorte kansen: om op te groeien, sterk te worden en zich voort te planten. Maar hoe overleef je je kindertijd?
Sommige dieren staan al meteen als ze het levenslicht zien voor hun allergrootste uitdaging. Even kwetsbaar als dapper nemen ze de eerste van vele hobbels.

Bronstgevecht
In de eerste aflevering wagen hongerige brandgansjes vanaf een veertig meter hoge rots de sprong in het diepe. Unieke beelden tonen een piepkleine grootoorspringmuis in de eenzaamheid van de nachtelijke Gobiwoestijn. En een twee maanden oud bultrugkalf begint met zijn moeder aan een maandenlange tocht door de oceanen, maar belandt daarbij in een ‘bronstgevecht’ tussen agressieve, veertig ton zware mannetjes. Voor jonge dieren is alles even nieuw en vreemd. Hoe ze met die uitdagingen omgaan is bepalend voor hun hele verdere leven.

Life Story, vanaf woensdag 4 februari, 20.30 uur, EO, NPO 1


Naar de website van Life Story
Kijk Life Story op npo.nl