Menno bentveld dubbelspel vara2734 peter den boef carousel missed 1440763150

De zomervakantie is nu toch echt voorbij en daarom starten De Wandeling, Dubbelspel, De Fractie en Secret State op de nieuwe maandagavond van NPO 2.

De KRO-NCRV opent de avond met De Wandeling, met daarin deze maandag Arnold Karskens. Hij is al bijna 35 jaar oorlogsverslaggever en spoort nog levende WO2-misdadigers op om ze te kunnen berechten. Hij is fel als het over Jorge Zorreguita gaat, de vader van koningin Máxima en verdacht van medeverantwoordelijkheid van de vermissing van tienduizenden Argentijnen. Hij wil dat hij verhoord wordt. 

Foute antwoorden en straaljagers
Menno Bentveld presenteert de nieuwe quiz van de VARA: Dubbelspel. In Dubbelspel kun je punten verdienen door het foute antwoord te geven of zelfs door het goede antwoord aan je tegenstanders voor te zeggen. Hierop volgt een 2Doc van de KRO-NCRV over de bizarre gebeurtenissen rond de Joint Strike Fighter. Al twintig jaar duurt het project voort dat naar verwachting wereldwijd 1,4 biljoen dollar gaat kosten. 

De Fractie
Het tweede seizoen van VPRO's De Fractie start ook maandag. In de dramaserie wordt de Vrijzinnige Partij Nederland gevolgd. Na het aftreden van de fractievoorzitter, doen Tim Snel, Michael de Jonge en Dara Westerhof een gooi naar de macht. Ondertussen beïnvloedt een dagelijkse talkshow de politieke agenda flink. 

Secret State
Binnen de politieke sferen speelt ook Secret State van de VARA zich af. De vierdelige Britse dramaserie is een politieke thriller die de relatie tussen de democratische overheid, het leger en de grote bedrijven onderzoekt. Na een grootschalig industrieel ongeluk met een Amerikaans bedrijf vraagt de Britse premier om opheldering, maar daarna verongelukt zijn vliegtuig onder verdachte omstandigheden.

Nieuw seizoen
In het nieuwe seizoen starten nog veel meer nieuwe programma's bij de NPO. Zo starten op NPO 2 de nieuwe series Krabbé zoekt Van Gogh, Grensland en komt er een speciale uitzending van Andere Tijden: De strijd van Wim Kok en een nieuwe reeks van Sterren op het doek. Kijk voor een compleet overzicht van de nieuwe programma's op npo.nl/seizoenstart

De Wandeling, vanaf maandag 31 augustus, 19.20 uur, KRO-NCRV, NPO 2
Dubbelspel, vanaf maandag 31 augustus, elke werkdag om 19.50 uur, VARA, NPO 2
2Doc: Vandaag kopen we een vliegtuig, maandag 31 augustus, 20.25 uur, KRO-NCRV, NPO 2
De Fractie, vanaf maandag 31 augustus, 21.20 uur, VPRO, NPO 2
Secret State, vanaf maandag 31 augustus, 23.00 uur, VARA, NPO 2


Alles van De Fractie op npo.nl
Alles van De Wandeling op npo.nl