Tessa npo carousel missed 1453452123

Stoer, rebels en politiek incorrect; dat is Tessa, de hoofdpersoon uit de gelijknamige serie Tessa. De Nederlandse dramaserie is vanaf donderdag 26 november te volgen bij de BNN op NPO 1.

Tessa, die wordt gespeeld door actrice Thekla Reuten, is een alleenstaande moeder en lerares, maar niet zomaar eentje. Ze rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en zegt iedereen waar het op staat. Terwijl Tessa's leerlingen blij met haar zijn, hebben volwassenen grote moeite.

Volg ons op Instagram voor meer info over de personages

Wie helpt Tessa?
Ze heeft een gruwelijke hekel aan autoriteit en ligt daarom regelmatig overhoop met haar collega’s. Maar Tessa heeft een klein hartje en voelt feilloos aan wat iedereen nodig heeft. Dus geeft ze mensen graag een zetje in de goede richting. Of ze nu willen of niet. Maar wie helpt Tessa wanneer zij zelf haar hart wil luchten?

'Tessa is fantastisch'
Naast Thekla zijn er rollen weggelegd voor onder andere Lies Visschedijk, Guido Pollemans en Esmée  van Kampen. Tekla heeft er in ieder geval zin in: 'Tessa is een fantastisch karakter om te spelen. Ze is altijd eerlijk en dat leidt tot gênante en komische situaties. Het ene moment kijk je vol ontzag naar haar en zou je haar dolgraag willen zijn, het volgende moment is ze zo hoekig en onbeholpen dat je er kromme tenen van krijgt. Ik verheug me er enorm op in de huid van Tessa te kruipen.'

Tessa, vanaf donderdag 26 november, 20.30 uur, BNN, NPO 1


Ga naar npo.nl/dramaseries voor alle Nederlandse dramaseries