Orpheus 55 edit edit carousel missed 1496126982

Is er leven na de dood? Vanaf zondag 13 maart is de nieuwe spannende dramaserie Project Orpheus te zien bij de AVROTROS op NPO 3.

In de nieuwe spannende dramaserie Project Orpheus volg je Ivan, Nienke, IJsbrand, Amira en Daan die de kans krijgen om een opleidingsprogramma te volgen bij dokter Lunshof. In zijn kliniek ontdekken de medische studenten al gauw dat er levensgevaarlijke experimenten worden uitgevoerd onder de naam Project Orpheus. 

Bekijk meer dramaseries op npo.nl/drama

Is er leven na de dood?
De proefpersonen die deelnemen aan het experiment worden klinisch doodgemaakt en daarna ingespoten met een geheim medicijn, waardoor ze weer tot leven kunnen komen. Voor een korte periode begeven zij zich dus in het hiernamaals en kunnen zij ervaren of er meer is tussen leven en dood. Zo ook de studenten, die uiteindelijk besluiten het experiment te ondergaan. Eenmaal terug in het land der levenden blijken ze een speciale gave te hebben ontwikkeld. Die gave lijkt eerst heel waardevol, maar brengt uiteindelijk veel gevaren met zich mee.

Bovendien ontdekken de studenten dat het experiment van de gerenommeerd arts niet alleen voor een wetenschappelijk doel dient. Bij het ziekenhuis verdwijnen er namelijk regelmatig mensen. Worden zij wellicht gebruikt bij het experiment? In de spannende dramaserie, met onder andere Lisa Smit en Willem Voogd, komt het uiteindelijk tot een apotheose waarbij het de vraag is wie sterk genoeg is om zijn eigen dood te overleven.

Penoza-fans opgelet
Ben jij fan van Penoza? Ja? Dan mag je dit nieuwe dramaspektakel zeker niet missen. Project Orpheus is namelijk geproduceerd door dezelfde makers van de succesvolle dramaserie Penoza. 

Project Orpheus, vanaf zondag 13 maart, 20.30 uur, AVROTROS, NPO 3