Landvanlubbers 5 2 edit creditsmichelschnateravrotros carousel missed 1496127008

Ruud Lubbers was van 1982 tot 1994 minister-president van Nederland. Nu is er een dramaserie over hem en de woelige jaren dat hij in de politiek actief was: Land van Lubbers. De vierdelige serie wordt vanaf woensdag uitgezonden door de AVROTROS op NPO 2.

In de fictieve serie Land van Lubbers vindt Ruud Lubbers het tijd om de balans op te maken. Hij geeft daarom vier lange interviews voor een collegezaal studenten waarin hij terugblikt op zijn tijd als minister-president van Nederland. De studenten stellen kritische vragen. Waarom zijn de memoires van Lubbers nog nooit verschenen? Wat waren zijn idealen? En is hij eigenlijk wel een democraat in hart en nieren?  

Bekijk meer dramaseries of volg ons op Instagram

Meeslepende dramaserie Land van Lubbers
De politieke carrière was niet altijd rozengeur en maneschijn. Studenten voelen de oud-politicus dan ook flink aan de tand, onder andere over de oliecrisis, economische hervormingen, de demonstraties tegen kruisraketten en de geboorte van de euro. Wat volgt is een persoonlijk inkijkje in het privéleven van Lubbers en een meeslepend verhaal over de macht in politiek Den Haag.

Hoofdrollen van Huub Stapel en Guy Clemens
De serie switcht continu tussen het nu en belangrijke politieke en maatschappelijke gebeurtenissen uit het verleden, dus het interview in de collegezaal wordt afgewisseld met beelden van toen. Dit betekent ook dat Lubbers door twee acteurs wordt gespeeld: Huub Stapel speelt de Lubbers van nu en Guy Clemens is de jonge Lubbers. Andere rollen zijn weggelegd voor Hannah van Lunteren (moderator), Karin Meerman (oude Ria Lubbers), Kristen Denkers (jonge Ria Lubbers), Joop Keesmaat (Joop den Uyl), Aus Gredanus jr (Onno Rudding) en Sophie van Winden (koningin Beatrix).

Land van Lubbers, vanaf woensdag 17 februari, 20.25 uur, AVROTROS, NPO 2


Volg ons op Instagram voor het laatste nieuws over onze dramaseries

Bekijk meer dramaseries van de NPO op npo.nl
Alle programma's over politiek op npo.nl