241 da pief weyman hr carousel missed 1444816031

Hoe ver mag je als onderzoeksjournalist gaan? In De Affaire, een driedelige dramaserie van de VARA, zoeken twee eigenzinnige journalisten bestaande zaken uit.

Vanaf woensdag 21 oktober zijn Kiki van Deursen en Peter Blok te zien in De Affaire als de eigenzinnige onderzoeksjournalisten Dana Lievens en Tom Waardenburg. Zij proberen nieuw licht te werpen op bestaande, geruchtmakende affaires zoals het fotorolletje van Srebrenica, de aanwezigheid van de NSA in Nederland en de zaak Abdul Kahn.

Hoe ver mogen ze gaan?
In elke aflevering nemen Tom en Dana een andere zaak onder de loep en proberen ze de onderste steen boven te krijgen. Het gaat om zowel oude als recente zaken die in de realiteit ook nog niet helemaal duidelijk zijn en waarbij men nog steeds naar antwoorden zoekt. Tom en Dana komen dan ook voor een vraag te staan waar onderzoeksjournalisten vaak mee te maken krijgen: hoe ver mogen ze gaan om achter de waarheid te komen?

Het mislukte fotorolletje van Srebrenica
In het eerste deel ontdekken Tom en Dana nieuwe feiten over het mislukte fotorolletje van Srebrenica. Omdat ze denken dat het een grote onthulling zou kunnen worden, besluiten ze nog één keer achter het mysterie van het beruchte rolletje aan te gaan en stuiten ze op een nieuw spoor.

De Affaire, vanaf woensdag 21 oktober, 21.05 uur, VARA, NPO 2


Ga naar de special voor meer dramaseries