Het is weer zomer en dat betekent een nieuwe serie Zomergasten. Aanstaande zondag ontvangt interviewer Wilfried de Jong de eerste Zomergast, namelijk Freek de Jonge. Daarna volgen Jim Taihuttu, Saskia Noort, Reinbert de Leeuw, Ionica Smeets en David van Reybrouck.

Zondag start alweer de 27ste editie van Zomergasten. Het drie uur durende avondprogramma, dat rechtstreeks te zien is op Nederland 2, laat gasten hun favoriete televisieavond samenstellen. In de eerste aflevering is het de beurt aan cabaretier Freek de Jonge, die in 1996 zelf het programma presenteerde.

Eerste aflevering
Theatermaker De Jonge bijt het spits af. Naast zijn werk als theatermaker, was hij in de loop der jaren ook cabaretier, maker van twee speelfilms en verschillende televisieprogramma's, schrijver van drie romans en zanger. Op zijn lijstje voor zondag staan onder andere fragmenten over voetbal, Edward Snowden en Lars von Trier. In de weken daarna schuiven onder andere filmregisseur Jim Taihuttu, wiskundige Ionica Smeets en archeoloog David Van Reybrouck bij Wilfried de Jong aan tafel.

Zomergastfilm en Zomergastendocumentaires
Na elke Zomergasten wordt een Zomergastfilm uitgezonden, uitgekozen door de Zomergast van die avond. De film die zondag 20 juli wordt uitgezonden is Songs from the Second Floor. Verder zendt NPO Doc in het kader van Zomergasten speciale Zomergastendocumentaires uit.

Zomergasten, vanaf zondag 20 juli, vanaf 20.15 uur, VPRO, Nederland 2
Zomergastfilm, meteen na Zomergasten, rond 23.20 uur, VPRO, Nederland 2
De uitzendingen van Zomergasten staan 10 dagen op npo.nl


Naar Nederland 2 kijken via npo.nl
Ga naar de website van Zomergasten
Vooruitblik Wilfried de Jong op nieuw seizoen
Zomergastdocumentaires op NPO Doc
Naar NPO Doc kijken via npo.nl