Zij houden nederland in leven  eo   2 carousel missed 1496139986

Opnieuw worden 24 uur lang patiënten en hun zorgverleners gevolgd bij de meest ingrijpende en levensreddende operaties of behandelingen. Het tweede seizoen van de succesvolle medische serie Zij houden Nederland in leven wordt vanaf woensdag 4 mei uitgezonden bij de EO op NPO 1.

Verschillende ziekenhuizen en instellingen hebben vrijwillig hun medewerking verleend om 24 uur lang de gebeurtenissen vast te leggen. De patiënten en hun zorgverleners worden gevolgd tijdens innovatieve ingrepen en bijzondere behandelingen, maar ook tijdens mooie ontmoetingen en moeilijke gesprekken.

Benieuwd hoe artsen hun werk beleven? Bekijk dan ook eens Kijken in de Ziel

Geestelijke en lichamelijke ingrepen
In de zes afleveringen komen zowel geestelijke als lichamelijke behandelingen aan bod. Zo wordt in de eerste aflevering David gevolgd. Hij is als kind zwaar mishandeld door zijn stiefvader, waardoor hij er geestelijk nog steeds slecht aan toe is. Na het vaststellen van de diagnose Post Traumatische Stress Stoornis wordt hij in korte tijd zeer intensief behandeld. Daarnaast wordt meegekeken bij twee heftige medische ingrepen. Een zwangerschap met veel complicaties wordt beëindigd door de tweeling middels een keizersnede ter wereld te brengen. Als laatste volgen we de operatie van Husein, die een week geleden zwaargewond is geraakt en nu een zware bekkenoperatie moet ondergaan om weer te kunnen lopen.

Zij houden Nederland in leven, woensdag 4 mei, 20.55 uur, EO, NPO 1


Bekijk ook de medische serie Het Academisch Ziekenhuis
Bekijk ook Kids met camera's - Het ziekenhuis door kinderogen
Bekijk ook de medische serie In het ziekenhuis