Anita en bob carousel missed 1445638235

Memories komt dit seizoen met een vernieuwde invulling. De zoektocht naar nooit vergeten liefdes blijft voortbestaan, maar er komen twee nieuwe rubrieken. Memories zie je vanaf maandag bij de KRO-NCRV op NPO 1.

In de rubriek ‘Ik hou van jou’ wordt mensen spontaan gevraagd iemand op te zoeken die belangrijk voor hen is, om vervolgens te zeggen: ‘Ik hou van jou’. Daarnaast praat Anita Witzier met singer-songwriters over het verhaal achter een van hun nummers. En net als altijd staan oude liefdes centraal.

Magda en Marijke & Vittorio

In de zomer van 1969 ontmoetten de nichtjes Magda en Marijke op de camping twee leuke, Italiaanse jongens: Vittorio en Luigi. Marijke vindt Luigi wel leuk als vakantievriendje, maar Magda is tot over haar oren verliefd op Vittorio. Drie jaar geleden gingen ze in Italië zelf op zoek naar hun vakantieliefdes van toen. Per toeval kwamen ze Luigi tegen, maar van Vittorio ontbreekt ieder spoor. Met Memories gaan de nichtjes op stap en dat mondt uit in een speurtocht vol verrassingen.

Nico (Bob) & Judith
Als beroepsmarinier gaat Nico op zijn zeventiende voor het eerst op reis naar het Engelse Torquay. Aan wal ontmoet hij de Engelse Judith. Hij stelt zich voor als Bob en ze wisselen adressen uit. De twee schrijven een lange tijd, totdat Bob geen brief meer terug krijgt. Als hij een paar jaar later weer richting Engeland gaat, blijkt Judith verhuisd. Gelukkig is de liefde altijd gebleven. De brieven gaan opnieuw over en weer, maar de afstand doet het toch verwateren. Drie keer is scheepsrecht, zou je zeggen. Nico gaat nog één keer terug naar Engeland om Judith te zoeken.

Memories, maandag 26 oktober, 21.15 uur, KRO-NCRV, NPO 1


Bekijk Memories op npo.nl