Foto hakim ontmoet.... in vals plat   copyright wim kluvers carousel missed 1439466111

Wat is de persoonlijke kijk van Hakim Traïda op de veranderende samenleving? In het nieuwe seizoen van Vals Plat gaat de acteur en theatermaker de straat op en spreekt hij met mensen over thema's als verliefdheid, trots, doodgaan en overleven.

Vals Plat, vanaf zondag weer terug bij de NTR op NPO 2, geeft programmamakers uit verschillende culturen een podium voor eigenzinnige portretten, statements en observaties. Hakim presenteert het programma op 'zijn eigen onverwachte manier', zoals de NTR het omschrijft.

Eerste aflevering Vals Plat
Hakim treft in het begin meteen twee bijzondere mensen: Ard Doko (22) en Guido Hoogenboom (80). Eerstgenoemde is schilder en heeft een duidelijke boodschap. 'Ik ben het bewijs dat je met creatieve therapie tegen je depressie kunt vechten', aldus Ard, die op vijftienjarige leeftijd na een mislukte zelfmoordpoging in de psychiatrie terechtkwam. Tegenwoordig gaat het beter: 'Schilderen maakt me rustig.' Guido houdt zich vooral bezig met buitenaardse mysteries.

De samenleving door de ogen van Hakim
In een serie van acht nieuwe afleveringen loopt Hakim meer interessante mensen tegen het lijf, waaronder Europees kampioen indoor roeien Boris Sala en Fouad Bechara, die tot vreugde van zijn moeder de strijd tegen zijn overgewicht is aangegaan. Thema's als trots, doodgaan en overleven komen veelvuldig voorbij.

Vals Plat, vanaf zondag 22 maart, 16.25 uur, NTR, NPO 2


Bekijk alle afleveringen van Vals Plat op npo.nl