In een nieuw seizoen Sterren op het Doek interviewt Hanneke Groenteman op NPO 2 weer diverse BN'ers, terwijl ze door drie kunstenaars op het doek worden vereeuwigd.

2014Gaaikema

Kunstenaars

Op zaterdag 22 november start MAX op NPO 2 weer met een nieuwe reeks afleveringen van Sterren op het Doek. Presentatrice Hanneke Groenteman interviewt een bekende Nederlander, die ondertussen wordt geportretteerd door een drietal kunstenaars. In dit nieuwe seizoen zijn onder anderen Angela Schijf, Joop van den Ende en Ali B te gast.

Gedicht
In de eerste aflevering ontmoet Hanneke Groenteman cabaretier en musicalschrijver Seth Gaaikema. Op ontroerende wijze deelt hij zijn visie op het leven. Met een klein maar krachtig gedicht maakt hij grote indruk op de kunstenaars, die Seth tijdens het interview portretteren.

Overleden
De onthulling van de kunstwerken is een emotioneel moment voor Seth. Bij het zien van de schilderijen weet hij al snel welk portret hij mee naar huis wil nemen. De overige schilderijen worden geveild voor het goede doel. Vlak na de opnames is de 75-jarige Seth op 21 oktober overleden.

Sterren op het Doek, vanaf zaterdag 22 november, 21.15 uur, MAX, NPO 2.


Naar de website van Sterren op het Doek
Bekijk Sterren op het Doek op npo.nl
Sterren op het Doek terugkijken