67008e0b 32b5 4900 a31c e24ce985f379 carousel missed 1452508637

Maandag is de start van een nieuw seizoen Spoorloos op NPO 1. In de nieuwe reeks van het KRO-programma zien we in de eerste aflevering hoe Bjorn op zoek gaat naar maarliefst tweehonderd broers en zussen.

Bjorn groeit aanvankelijk op met een vader en een moeder, maar als hij acht jaar oud is laat de vader het gezin in de steek. In de jaren na de scheiding ziet Bjorn zijn vader nog sporadisch, maar na verloop van tijd verwatert het contact. Bjorn snapt niet waarom zijn vader nooit interesse in hem toont.

Spermadonor
Op zijn achttiende biecht zijn moeder op dat ze iets voor hem verzwegen heeft. Ze vertelt Bjorn dat ze destijds zwanger raakte met hulp van een spermadonor. Bjorn slaagt erin om in contact te komen met zijn donor, die aantoont dat met zijn zaad in totaal zo’n tweehonderd kinderen zijn verwekt. 

KID-kinderen
Nederland telt zo’n veertigduizend KID-kinderen. Dat zijn kinderen die verwekt zijn door kunstmatige inseminatie met anoniem donorzaad. Deskundigen denken dat slechts tien procent van de donorkinderen er weet van heeft dat ze zijn verwekt met hulp van een spermadonor.

Spoorloos, maandag 13 april, 21.00 uur, KRO, NPO 1
Ga naar de website van Spoorloos

Alles van Spoorloos op npo.nl