Waes carousel missed 1469100990

Kun je hier op vakantie? Dat is de vraag die ook in het tweede seizoen van Reizen Waes op NPO 3 centraal staat. De onverschrokken Vlaming Tom Waes doet zeven nieuwe bijzondere vakantielanden aan.

In het eerste seizoen van Reizen Waes bezocht Tom voor de VPRO al de meest waanzinnige en onmogelijke bestemmingen. Toch heeft hij er nog lang niet genoeg van. Zijn drang om te reizen is er alleen maar groter op geworden. Bovendien heeft Tom nog enkele persoonlijke favorieten op zijn verlanglijstje staan die hij dit seizoen absoluut wil afvinken.


Natuurfreak
Zo is het hem eindelijk gelukt om met een cameraploeg Noord-Korea binnen te komen. Totalitaire regimes en Tom Waes gaan niet altijd samen, maar deze kans kon hij niet laten liggen. En als natuurfreak konden ook ‘natuurvakanties’ natuurlijk niet ontbreken. Zo gaat Tom op zoek naar het Noorderlicht in Spitsbergen en trekt hij door Alaska op z’n Waes: helemaal alleen, zonder cameraploeg en zonder gids. Daar maakt hij een vierdaagse kajaktocht door een gigantisch natuurgebied vol met beren.

Roadtrip Albanië
In de eerste aflevering reist Waes af naar Albanië. Dit land heeft nog altijd geen beste reputatie door de maffia, louche portiers en dubieuze autohandelaars. Tom maakt er een roadtrip van op z’n Albanees, in een tweedehands Mercedes, het plaatselijke statussymbool. Albanië is een land met vriendelijke mensen en merkwaardige gebruiken, maar heeft ook een duistere kant. Zo bezoekt Tom een van de grootste illegale weedplantages van Europa.


Reizen Waes, vanaf vrijdag 3 april, 20.25 uur, VPRO, NPO 3


Naar de website van Reizen Waes
Bekijk Reizen Waes op npo.nl