In een nieuwe reeks van NTR Academie krijgen vertellers met een goed verhaal ruim baan. In de eerste aflevering het verhaal van Wim Hof, ook wel bekend als the Iceman.

Wim Hof breekt het het ene wereldrecord na het andere. Hij liep al eens de halve marathon op blote voeten over de Noordpool, zwom in en onder het Poolwater, beklom de hoogste bergen slechts gekleed in korte broek en hing met een vinger aan een luchtballon. Wat gebeurt er in zijn lichaam dat hij dit allemaal kan?


Wetenschappelijke onderzoeken
In samenwerking met de Radboud Universiteit in Nijmegen doet Wim wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van zijn lichaam en zijn invloed op de besturing van het autonome zenuwstelsel. Hij bleef ooit tachtig minuten in een bak met ijs en wist desondanks zijn lichaamstemperatuur constant te houden. Uit bloedonderzoek bleek dat er een enorme toename van celactiviteit was.

Van stuntman naar leraar
Wim is uitgegroeid van stuntman naar leraar van zijn methode. Hij kan zijn methodes namelijk anderen aanleren. Dat is wat hij zondag doet in NTR Academie, waarin Wim afreist naar het winterse Polen. Tijdens de opnames daalden de temperaturen tot 10 graden onder nul.

NTR Academie, zondag 5 januari om 19.50 uur, Nederland 2

Meer van NTR Academie