Anita witzier carousel missed 1444380851

Anita Witzier volgt zeven jonge gezinnen waarvan de vader of moeder ongeneeslijk ziek is. Het nieuwe seizoen van Liefde voor Later is vanaf maandag te zien bij de KRO-NCRV op NPO 1.

Met behulp van de 'herinneringsdoos' verzamelt de zieke ouder tastbare herinneringen, die voor de achterblijvende kinderen waardevol zijn voor later. In de eerste uitzending bezoekt Anita Desiree, Elsbeth en Ludo.

Het verzamelen van herinneringen
Desiree (38) is 30 weken zwanger als ze een knobbeltje ontdekt in haar borst. Al snel volgt de diagnose borstkanker. Een zware periode breekt aan voor het gezin. Desiree start met de behandelingen en bevalt van zoon Koen. Dochter Britt is ook nog maar 2 jaar oud. De behandeling slaat aan, maar onverwachts komt de kanker terug. Desiree blijkt ongeneeslijk ziek. Ze wil nu samen met Anita herinneringen verzamelen in de hoop dat deze haar kinderen troost zullen bieden, als zij er niet meer is.

Een tatoeage als herinnering
'I love you to the moon and back'. Dit laten Elsbeth (38) en haar man René op hun onderarm tatoeëren als teken van hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en voor hun 1-jarige dochter Suze. Sinds de zomer van 2014 weet Elsbeth dat ze ongeneeslijk ziek is. Omdat hun meisje Suze nog zo jong is, is Elsbeth bang dat zij zich haar mama amper zal herinneren. Samen met René besluit Elsbeth daarom om hun leven zo goed mogelijk vast te leggen. Zo kan Suze, als Elsbeth er niet meer is, een beeld krijgen van wie haar moeder is geweest.

Leven van Ludo staat op z'n kop

De Limburgse Ludo (42) is een joviale levensgenieter. Zijn dakdekkersbedrijf loopt goed, Ludo werkt hard en veel, maar in 2012 treft hem het noodlot. Hij heeft darmkanker. Zijn leven en dat van zijn vrouw Manon en hun 3 kinderen staat volledig op z’n kop. Ludo verandert door zijn ziekte van een hard werkende vader in een echte familieman, een rol die goed bij hem past en waarvan hij geniet. Hij hoopt dan ook dat zijn kinderen na zijn dood op die manier met volle teugen aan hem terug zullen denken.

Liefde voor Later, maandag 12 oktober, 22.10 uur, KRO-NCRV, NPO 1


Bekijk alles van Liefde voor Later op npo.nl