Tijdens de eerste aflevering van een nieuw seizoen Tussen Kunst & Kitsch stuit expert Kitty Laméris op een bijzondere Hoornse tulpentegel uit de 17e eeuw. Ook komt een aquarel van een Indische blote dame aan bod. Tot slot spreken experts over oude AVRO-objecten die vanwege het 90-jarig bestaan van de omroep in Tussen Kunst & Kitsch te zien zijn.

Gewilde tegels
De tulpentegel behoort tot de beroemde Hoornse tegels. Vanaf het moment dat deze tegels gevonden zijn in de kelder van een 17de-eeuws huis in Hoorn, behoren ze tot de meest gewilde tegels uit Nederland. Het zijn grote tulpen over twee tegels geschilderd door een zeer getalenteerde schilder.

AVRO-objecten
Vanwege het 90-jarig bestaan van de AVRO komen er ook een aantal AVRO-objecten uit de afgelopen jaren aan bod in de uitzending, waaronder een speldje en een bord. Tussen Kunst & Kitsch-expert Frank Welkenhuysen bespreekt verder een aquarel van een blote Indische dame, dat geschilderd is door de Belgische schilder Adrien-Charles Le Mayeur de Merprès. De eigenaresse ontving de aquarel van haar moeder.

Tussen Kunst & Kitsch, woensdagavond om 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 1.