In het derde seizoen van Hoe Heurt Het Eigenlijk gaat Jort Kelder verder met zijn zoektocht naar etiquette in Nederland en bekijkt hij de verschillen in regels tussen nieuw- en oud geld.


Met de gelijknamige etiquette-Bijbel in de hand, gidst Jort de kijker door het vaak onzichtbare mijnenveld van de klassenmaatschappij. In een speciale lesrubriek spijkert Kelder de kijker bij in etiquette van alledag.

Hoe hoort een vrouw op een paard te zitten? Met welke hond mag je wel en met welke mag je niet gezien worden? Wat zijn de regels van een Spartaanse opvoeding? Jort probeert tijdens de serie antwoord te vinden op onder andere deze vragen. Ook gaat hij op bezoek bij verschillende markante personages.

Aflevering 1
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen vertelt de 104-jarige mevrouw Van Eeghen hoe het echt heurde in de tijd van Amy Groskamp-ten Have, zijn we te gast bij wel een heel bijzondere personal assistent aan de Côte d'Azur, test Jort Kelder een auto voor excentriekelingen, vist hij visitekaartjes in het Gooi en zien we hoe corporale studenten elkaar biergooiend te lijf gaan tijdens de 130e editie van de roeiklassieker Varsity.

Hoe Heurt Het Eigenlijk, donderdag om 22.25 uur op Nederland 1