Wilfried de jong credit clemens rikken 16 carousel missed 1422352516

Welke foto’s waren bepalend voor het beeld van afgelopen week en vertellen een bijzonder verhaal? Dat is de centrale vraag in een nieuw seizoen Fotostudio De Jong.

Op donderdag 29 januari start bij de VPRO op NPO 2 weer een nieuw seizoen van Fotostudio De Jong. Vanuit het Machinegebouw in Amsterdam presenteert Wilfried de Jong acht weken lang een wekelijks liveprogramma over fotografie. De actualiteit vormt de opmaat voor studiogesprekken met verschillende gasten.

Buiten de kaders
Vaste gast tijdens de uitzendingen is specialist in de persfotografie: Martijn Kleppe. In zijn rubriek ‘Waar kijk ik naar?’ treedt hij buiten de kaders van de foto. Zo vertellen de foto’s een ander verhaal dan van tevoren gedacht.

Bijzonder verhaal
Net als vorig seizoen bespreekt De Jong met een bekende fotograaf één foto uit zijn of haar oeuvre. En documentaire-fotograaf Peter de Krom gaat iedere week op pad voor een eigenzinnige reportage. Het publiek mag elke week een foto meenemen met een bijzonder verhaal. De Jong maakt een selectie en bespreekt de meest aansprekende foto's.

Fotostudio De Jong, vanaf donderdag 29 januari, 20.25 uur, NPO2

Naar de website van Fotostudio De Jong
Kijk Fotostudio De Jong live op npo.nl