Vrijdag 14 maart gaat alweer het achtste seizoen van de politieserie Flikken Maastricht van start. Het nieuwe seizoen begint met Eva die in de gevangenis zit voor de moord op Daan de Vos en Wolfs die voor een duivels dilemma staat.



Nieuwe personages

Maak in deze nieuwe reeks we kennis met een aantal nieuwe personages, onder wie Officier van Justitie Jens Bols. Deze rechtlijnige man heeft regelmatig een aanvaring met zowel Eva als Wolfs. Hij is ervan overtuigd dat niet Eva, maar Wolfs verantwoordelijk is voor de moord op De Vos. Een valse start naar later blijkt, maar toch blijven ze hem dit seizoen met regelmaat tegenkomen bij de diverse moorden, ontvoeringen en mensenhandelzaken waarmee ze te maken krijgen.

De Hamza's
In deze zaken duiken vaak de Hamza’s op: een van origine Turkse familie die de Maastrichtse drugsmarkt in handen heeft en onder leiding van Coscun Hamza opereert. Het lijkt erop dat de familie in oorlog is met andere partijen die op hun positie uit zijn. Dat maakt dat Wolfs en Eva met zeer gevaarlijke criminelen te maken krijgen.

Traumatische ervaringen
Ook op persoonlijk vlak zijn er ontwikkelingen. Door haar traumatische ervaringen in de gevangenis moet Eva van hoofdinspecteur Mechels gesprekken voeren met een psychiater, David Boesmeer. Ook hier is sprake van een stroeve start aangezien Eva niet het type is om haar ziel en zaligheid bloot te leggen. Maar gaandeweg beginnen ze elkaar meer en meer te waarderen tot ergernis van Wolfs.

Flikken Maastricht, vanaf 14 maart om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1