Afgelopen mei kon wetenschapsjournalist Diederik Jekel nog geen 100 meter hardlopen, maar in oktober is hij klaar voor de marathon van Amsterdam. Hoe is dat mogelijk? Het NTR-programma De kennis van nu geeft zondag antwoord.

Ook in het nieuwe seizoen van De kennis van nu, elke zondag te zien om 19.45 uur op NPO 2, staat de wetenschap centraal. De presentatie is in handen van André Kuipers, Liesbeth Staats, Bart Meijer en hoofdrolspeler in de eerste aflevering Diederik Jekel zelf.

kennisvannu

Eerste aflevering De kennis van nu
Hoe kun je met behulp van de wetenschap in vier maanden tijden veranderen van een zwaarlijvige inactieve roker in een slanke sportman? Wetenschapsjournalist Jekel waagt zich aan de marathon, maar daarvoor moet hij wel leren om te trainen zonder blessures, af te vallen en gemotiveerd te blijven. Daarnaast onthult astronaut André Kuipers een nieuwe verklaring voor de zeldzame gevallen van hartfalen bij sporters.

De kennis van nu op NO Radio 1 en NPO Radio 5
Het NTR-programma is ook wekelijks te volgen op NPO Radio 1 en zelfs dagelijks op NPO Radio 5. Op NPO Radio 1 wordt zondag Coen Verbraak eenmalig vervangen door Karin van den Boogaert, die praat met prof. dr. ir. Jan Rotmans, hoogleraar Duurzaamheid en Transities. Het laatste wetenschapsnieuws vind je op de website van De kennis van nu.

De kennis van nu, zondag 19 oktober, 19.45 uur, NTR, NPO 2
De kennis van nu, zondag 19 oktober, 20.00 uur, NTR, NPO Radio 1
De kennis van nu, elke werkdag, 21.00 uur, NTR, NPO Radio 5


Ga naar de website De kennis van nu

De kennis van nu terugkijken via npo.nl