Baardmannetjes carousel missed 1438843282

Hans Dorrestijn en Nico de Haan zijn terug van weggeweest. Vanaf vrijdag bij Omroep MAX op NPO 2 bezoeken de Baardmannetjes weer wekelijks een natuurgebied in Nederland.

Vorig seizoen doken Hans en Nico al de nodige natuurgebieden in en ook dit seizoen richten de bebaarde presentatoren hun verrekijkers op prachtige Nederlandse natuurgebieden. Beide heren hebben verschillende wensen. In de eerste aflevering hoopt Hans bij de Grebbeberg een Kneu tegen te komen.

Appelvink spotten in De Hoge Veluwe
In vervolgafleveringen gaan Nico en Hans naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe, alwaar Hans graag een Appelvink spotten. De Appelvink is een van Hans’ 600 oogappels binnen de vogelsoorten. De kleine vink kan met zijn snavel 50 kilo drukkracht uitoefenen. Zonder enkele moeite vermorzelt hij met zijn stevige, kegelvormige snavel kersen, eikels en beukennoten.

Op vogeljacht nabij de Nieuwkoopse Plassen
De heren gaan dit seizoen ook op diervriendelijke vogeljacht nabij de Nieuwkoopse Plassen. Hans wil daar een Blauwborst zien. Maar mócht hij een blauwtje lopen bij het vogeltje met een blauwe borst en gouden keel, dan is dat geen probleem. Er blijven immers nog 599 andere lievelingsvogels over.

Baardmannetjes, vanaf vrijdag 24 juli, 21.15 uur, Omroep MAX, NPO 2


Het vorige seizoen van Baardmannetjes terugkijken
Ga naar de website van Baardmannetjes