Speeches33 carousel missed 1450272211

'I have a dream.' Wie kent de wereldberoemde speech van Martin Luther King niet? In het VPRO-programma Speeches, vanaf zondag 7 december te zien op NPO 2, worden verschillende invloedrijke speeches uit de twintigste eeuw verkend en besproken.

In hoeverre hebben speeches uit de moderne wereldgeschiedenis impact op het hedendaagse leven? In elke aflevering van Speeches lopen toespraken en drie individuele levensverhalen door elkaar.


Speeches op NPO 2

Behalve de speech van Martin Luther King, komen ook de bekende toespraken van Margaret Thatcher, John F. Kennedy, Haile Selassie, Luis Carlos Galan en Jean-Marie Le Pen aan bod. Alle toespraken samen vormen een twaalfdelige documentaireserie, waarvan de eerste zes afleveringen dit jaar en begin van 2015 worden uitgezonden.

Tweede aflevering Speeches

Toen Martin Luther King in 1963 de menigte toesprak in Washington, kon hij alleen nog maar dromen van een samenleving waarin blank en zwart gelijk zijn. Amper een jaar na de 'I have a dream'-speech van Martin Luther King werd in Philadelphia Mississippi een drievoudige moord gepleegd op burgerrechtenactivisten, die opkwamen voor de zwarte bewoners.

Speeches, vanaf 7 november, elke zondag om 20.15 uur, VPRO, NPO 2


Lees meer over Speeches op NPO Geschiedenis