Foto nadine en chris   copyright yasmijn tan photography 1 carousel missed 1431433811

Vijfentwintig koks met verschillende achtergronden beginnen een restaurant in een oude parkeergarage in Amsterdam Zuidoost. Wat koken ze? Waarom juist dat? En wordt het een succes? Het nieuwe NTR-programma Koken voor de wereld begint zondag op NPO 2.

In 2013 startte project World of Food, waarin kleine wereldse ondernemers in een oude parkeergarage in Amsterdam Zuidoost bezoekers laten kennismaken met meer dan twintig culinaire tradities. De zesdelige serie Koken voor de wereld vertelt de verhalen die achter het initiatief schuilgaan.

Verschillende verhalen
Eén van de verhalen gaat over Egyptenaar Ahmed, die voor de liefde naar Nederland kwam en voor wie Egyptische keuken bestaat uit vis en vegetarisch. De Surinaams-Nederlandse Ileen daarentegen hoopt haar Moksi Alesi op de kaart te zetten. Pongvit en Eddy combineren Thaise maaltijden van de straat met Drentse nuchterheid. Tot slot probeert Yvette met de Caribische keuken de markt te veroveren.

Geen pizza
De NTR volgt de deelnemers van World of Food op de voet. In de oude parkeergarage vind je geen patatje of pizzapunt, maar gerechten uit de hele wereld. De feestelijke opening vindt plaats op 29 mei.

Koken voor de wereld, vanaf zondag 17 mei, 16.25 uur, NTR, NPO 2


Ga naar de website van Koken voor de wereld
Alles van Koken voor de wereld op npo.nl