Joris wereld carousel missed 1416833050

Voor zijn nieuwe programma Joris' Wereld gaat NCRV-presentator Joris Linssen de grens over. Hij ontmoet, net als in zijn vorige programma Joris' Showroom, bijzondere Nederlanders, maar deze keer in het buitenland.

In Joris' Wereld, vanaf dinsdag om 22.20 uur te zien op NPO 1, portretteert Joris Linssen aparte Nederlanders buiten Nederland. Onder andere René Schroevers, die in een Spaanse grot woont, campinghouder Kees Kok, oud-ADO Den Haag-hooligan Rico van Bommel en Maarten Brandt, groot liefhebber van onweer, komen voorbij.


Joris Linssen over Joris' Wereld

'Na zes succesvolle jaren Joris' Showroom is dit nieuwe programma weer een stapje verder', aldus Linssen. 'De mooie portretten van excentriekelingen zijn gebleven, maar ik heb mijn blik verruimd naar het buitenland, waar veel aparte Nederlanders een eigen wereld hebben gecreëerd.'

Eerste aflevering Joris' Wereld

Linssen begint zijn reis op het Canarische eiland La Palma, waar hij oud-zakenman René Schroevers ontmoet. René ruilde zijn villa in Nederland in voor een grot in Spanje. Waarom hij dat deed, vertelt hij in Joris' Wereld. Daarnaast gaat Linssen op stap met musicoloog Maarten Brandt, die altijd probeert zo dicht mogelijk bij de donder en bliksem te komen.


Lees meer over Joris' Wereld op NCRV.nl
Kijk Joris' Showroom terug via npo.nl