In de nieuwe serie Doe Even Normaal onderzoekt Johan Overdevest samen met psychiater Robert Schroevers psychiatrische aandoeningen: dagelijks om 20.00 uur op NPO 2.

doe-even-normaalDepressies, PTSS, borderline, schizofrenie, autisme en angststoornissen: het zijn ernstige aandoeningen die je hele leven kunnen beheersen. Toch weten niet veel mensen wat ze precies inhouden, en wat de gevolgen kunnen zijn. Psychiatrische aandoeningen worden door Doe Even Normaal minder abstract, en krijgen een persoonlijk verhaal. Patiënten vertellen over hun beleving van hun aandoening, en wat het voor hun betekent.

Elke aflevering van Doe Even Normaal gaat over een specifieke aandoening, met aandacht voor de emotionele gevolgen. Ook kijken ze hoe je er zo goed mogelijk mee om kunt gaan. Psychiater Schroevers vertelt steeds over de nieuwste ontwikkelingen in de behandelingen van de aandoeningen.

Borderline
De eerste aflevering gaat over borderline persoonlijkheidsstoornis. Borderliners staan niet erg positief bekend: mensen denken dat ze impulsief en manipulatief zijn. De 18-jarige Robinne vertelt over haar leven, dat sinds haar 15e beheerst is door de stoornis. Ze heeft een negatief zelfbeeld en zet psychische pijn om in fysieke pijn. 

Doe even normaal, elke werkdag om 20.00 uur bij de NTR op NPO 2.