Deel je leven carousel missed 1432285952

Joris Linssen is terug op NPO 1. De presentator volgt vanaf maandag voor de nieuwe NCRV-serie Deel je leven mensen die aan de vooravond staan van orgaantransplantatie. Komt er een tweede leven of is het te laat?

In Deel je leven maakt Joris alles van dichtbij mee. De mensen die hij volgt leven elke dag in onzekerheid en wachten elke minuut op een verlossend telefoontje.

Eerste aflevering Deel je leven
Vanwege haar stofwisselingsziekte ligt de twaalfjarige Fleur veel in het ziekenhuis en als ze daar niet is, dan ligt ze in haar eigen bed. Ze wil niets liever dan gewoon doen wat elk meisje doet en daarom wacht ze dringend op een nieuwe lever. De vraag is: wanneer is er een orgaan beschikbaar? Ook Astrid (41), die kampt met een nieraandoening, wacht op een belletje. Haar man Robert wil daarom alvast een nier afstaan, maar zijn ze medisch gezien wel een match?

Verschillende verhalen
In de volgende afleveringen komen de verhalen van Raymond (41), Nico (35), Quincy (1), Björn (35), Monique (45), Abigail (0), Shirley (21) en Henk (63) aan bod. Zo wordt Shirley niet ouder dan 25 als ze snel een donorhart krijgt en wil Henk graag zijn nier anoniem doneren. De recent geboren Abigail daarentegen is ernstig ziek en heeft dringend een nieuwe lever nodig.

Deel je leven, maandag 25 mei, 22.05 uur, NCRV, NPO 1


Alles van Deel je leven op npo.nl