De nieuwe dag   hella van der wijst foto ikon r uben timman carousel missed 1445501224

In De Nieuwe Dag ziet presentator Hella van der Wijst de zon opkomen met praktisch idealisten en vernieuwers. Het nieuwe programma begint zondag bij de IKON op NPO 2.

Hella ontvangt per aflevering één gast op een bijzondere locatie; adembenemend hooggelegen en even los van het alledaagse. Ze bespreken de weg die iemand wil gaan. Wat kregen ze vanuit huis mee aan opvoeding en levensbeschouwing? Welk inzicht, moment of gebeurtenis deed van koers veranderen? Wat zorgde ervoor dat Hella’s gast niet alleen dénkt over een mooiere wereld, maar er ook aan werkt?

Wake-up-call
Duurzaamheid, rentmeesterschap, versterking van mensenrechten en vreedzaam samenleven in een complexe wereld; idealen waar Hella’s gasten handen en voeten aan geven. Ze doen dat soms controversieel, maar altijd origineel en creatief. Hun verhaal is voor de kijker een wake-up-call om de nieuwe week geïnspireerd te beginnen.

Marjan Minnesma in eerste aflevering
Hella ziet de zon opkomen met de meest invloedrijke, duurzame Nederlander, Marjan Minnesma. Nu de oprichter van klimaatbeweging Urgenda op het punt staat om 520 kilometer te gaan wandelen naar de Klimaattop in Parijs staat ze stil bij wat haar drijft.

 De Nieuwe Dag, vanaf zondag 25 oktober, 00.10 uur, IKON, NPO 2


Bekijk de aflevering van VPRO Tegenlicht: De klimaatzaak