Pointless y1v3278 carousel missed 1437489922

Juist zo min mogelijk punten moet je halen om de nieuwe quiz Pointless te winnen, vanaf maandag dagelijks te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Lucille Werner was negen jaar het gezicht van Lingo. Toen dat programma ermee ophield, ging ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond ze bij de BBC, waar Pointless al een paar jaar te zien is. Het doel van de quiz is zo min mogelijk punten te halen.

Zo min mogelijk punten
Een panel heeft de vragen die de spelkandidaten krijgen al een keer beantwoord. De spelkandidaten moeten dan het antwoord geven wat het minst of helemaal niet is gegeven door de panelleden. Lucille legt uit: 'Stel dat de vraag is: 'Noem een Europese hoofdstad.' Dan moet je niet Londen of Parijs noemen, want die steden zullen door veel mensen genoemd worden. Maar kom je met Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, dan scoor je waarschijnlijk een Pointless antwoord.'

De slimste mens
Owen Schumacher is de medepresentator van Lucille. Hij zal de antwoorden en vragen van al dan niet komisch commentaar voorzien. Owen is bekend als komiek en won in 2014 de quiz De Slimste Mens, dus we kunnen gevatte commentaren verwachten.

Pointless, vanaf maandag 27 juli, dagelijks om 18.55 uur, AVROTROS, NPO 1


Alles van Pointless op npo.nl
Kijk Lingo terug

Kijk de finale van De Slimste Mens met Owen Schumacher terug