Vanaf maandag begint Eén op Eén. In het nieuwe journalistieke programma van KRO-NCRV interviewen Sven Kockelmann en Eva Jinek afwisselend een opvallende gast over een actueel thema.

Eén op Eén, een programma waarin steeds een andere gast aan de tand wordt gevoeld, duurt twintig minuten en wordt elke week uitgezonden van maandag tot en met donderdag. Op maandag en woensdag is Sven Kockelmann de interviewer, op dinsdag en donderdag stelt Eva Jinek de vragen.


Achtergrond Kockelmann en Jinek
Kockelmann en Jinek hebben ruime ervaring in de journalistiek. Kockelmann werkt sinds 1993 voor de KRO en deed onder andere verslag voor Reporter en Brandpunt. De laatste jaren is hij vooral bekend geworden door zijn directe manier van interviewen in het programma Oog in Oog. Jinek daarentegen was presentatrice van het NOS Journaal, presenteerde Eva Jinek op Zondag en heeft sinds september haar eigen praatprogramma Jinek bij de KRO.

Tijd voor een onderwerp
Mediadirecteur Taco Rijssemus van KRO-NCRV is blij met het nieuwe programma: "Ik verheug me op dit nieuwe journalistieke programma waarin de tijd wordt genomen een onderwerp uit te diepen. Daarmee is het programma van grote publieke waarde en ook een waardevolle toevoeging aan de huidige programmering. Dit is weer een stap in de richting van het uitbreiden van de journalistieke tak van ons nieuwe omroepbedrijf." De KRO en NCRV zijn op 1 januari 2014 gefuseerd.

Eén op Eén, vanaf maandag 27 januari om 20.25 uur, Nederland 2