Wk voetbal vrouwen canada oranje carousel missed 1434367716

De voetbalsters van het Nederlandse vrouwenelftal maken in de nacht van zaterdag op zondag tegen Nieuw-Zeeland hun debuut op het WK voetbal. De NOS doet op NPO 3 rechtstreeks verslag. Ook de andere twee groepswedstrijden tegen China en Canada zijn live te volgen op NPO 3.

Zaterdagnacht om 3.00 uur Nederlandse tijd bijten de Oranjevrouwen het spits af in het Canadese Edmonton, onder toeziend oog van ongeveer 50.000 toeschouwers. Het commentaar komt van Frank Snoeks. Voormalig aanvoerder van het vrouwenelftal Daphne Koste zorgt voor de wedstrijdanalyse.

Drie groepswedstrijden
De zevende editie van het WK voetbal vrouwen gaat zaterdag van start in Canada. Nederland is ingedeeld in Groep A komt minimaal drie keer in actie, tegen Nieuw-Zeeland dus, en tegen China (donderdag 11 juni vanaf 23.45 uur op NPO 3) en Canada (maandag 15 juni vanaf 1.15 uur 's nachts op NPO 3). Alleen de nummers 1 en 2 en de vier beste nummers 3 van elke groep gaan door naar de achtste finales.

Op weg naar Vancouver
Voordat de Nederlandse voetbalvrouwen voor het eerst in de historie aan een WK beginnen, zendt de NOS eerst zaterdagavond de Champions Leaguefinale tussen Juventus en FC Barcelona uit en de andere wedstrijd in Groep A tussen Canada en China. De finale van het WK voetbal vrouwen vindt plaats op zondag 5 juli in Vancouver. 

WK voetbal: Canada - China, zaterdag 6 juni, vanaf 23.45 uur, NOS, NPO 3
WK voetbal: Nieuw-Zeeland - Nederland, zaterdag 6 juni, vanaf 2.45 uur, NOS, NPO 3
WK voetbal: China - Nederland, donderdag 11 juni, vanaf 23.45 uur, NOS, NPO 3
WK voetbal: Nederland - Canada, maandag 15 juni, vanaf 1.15 uur, NOS, NPO 3


Het laatste voetbalnieuws op NOS.nl
CL-finale Juventus - Barcelona live op NPO 3