Twitter omslag met foto 1 carousel missed 1431349116

Welke bekende Nederlander leeft het groenst? Dat is de vraag in het themaprogramma Nederland wordt groen, aanstaande zondag te zien bij de VARA op NPO 1. Het programma over duurzaamheid wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra.

Verschillende televisie- en radioprogramma's van de NPO en de nog te lanceren NPO Groep-app gaan voor een groener Nederland. Nederland wordt groen is een van die programma's.

Een week lang groener leven
In Nederland wordt groen hebben KRO-presentatrice Anita Witzier, NPO 3FM-dj Gerard Ekdom en zanger Frans Duijts, samen met hun gezinnen, als doel een week lang zo duurzaam mogelijk door het leven te gaan. Dat betekent korter douchen, de verwarming een standje lager zetten, minder of helemaal geen vlees meer eten en minder gebruikmaken van de auto. Welke bekende Nederlander is het fanatiekst?

Stoomcursus duurzaamheid
Hilbrand en Torenstra gaan het programma presenteren. 'Duurzaamheid is een onderwerp dat ons al lange tijd bezighoudt', begint Hilbrand. 'Maar wat ons ook bezighoudt, is de moeite die het kost om echt je gedrag aan te passen. Doe die kraan even uit als je je tanden poetst! Hoezo zit de oplader nog in het stopcontact? Neem jij voor dat kleine stukje de auto?' Torenstra voegt daaraan toe: 'Omdat het wel belangrijk is, willen wij graag dit programma maken. Om een stoomcursus te geven en ook om te laten zien dat het niet alleen in eerste instantie moeite kost, maar ook echt wel wat oplevert.'

Nederland wordt groen, zondag 17 mei, 21.05 uur, VARA, NPO 1


Ga naar npo.nl/groen voor alles over NPO Groen