Woensdag 19 maart is de dag dat de Nederlanders naar de stembus gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een dag daarvoor organiseert de NOS het laatste verkiezingsdebat.

----------------- Meer over de gemeenteraadsverkiezingen op npo.nl -----------------

De NOS besteedt veel aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het laatste verkiezingsdebat wordt dinsdag live uitgezonden op Nederland 1, de uitslagenavond op woensdag is rechtstreeks te volgen op Nederland 1 en Radio 1.

Nederland kiest: het debat
Aan de vooravond van de verkiezingen vindt er nog een keer een debat plaats. Niet alleen landelijke maar ook lokale politici debatteren met elkaar over thema's zoals zorg, veiligheid en werkgelegenheid. De centrale presentatie is in handen van Rik van de Westelaken, het debat wordt geleid door Dominique van der Heyde en Dionne Stax, Xander van der Wulp en Sebastiaan Meijer leiden de debatten met lokale politici.

Nederland kiest: de uitslagenavond
Op woensdag 19 maart gaan de Nederlanders stemmen. Hoe worden de zetels verdeeld? Ipsos presenteert een actuele Politieke Barometer, Rob Trip is de centrale presentator, Dominique van der Heyde zorgt voor politieke duiding en Herman van der Zandt doet analyses aan de hand van het welbekende touchscreen. Tegelijkertijd volgt social media-expert Rachid Finge de ontwikkelingen op social media en vertegenwoordigt Mariëlle Tweebeecke Nieuwsuur in café Dudok in Den Haag samen met politici van verschillende partijen. Op Radio 1 is de presentatie in handen van Lara Rense en Joost Vullings.

Het debat, dinsdag 18 maart, live vanaf 20.30 uur, Nederland 1
De uitslagenavond, woensdag 19 maart, live 20.30 uur, Nederland 1 en Radio 1

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen op npo.nl
NOS.nl verkiezingsdossier
Live naar Nederland 1 kijken
Live naar Radio 1 luisteren