Anp 31867314 carousel missed 1489405533

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen gaan de partijleiders van de landelijke partijen nog één keer met elkaar in debat. Het slotdebat, dat plaatsvindt in het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag, wordt dinsdagavond live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

De Provinciale Statenverkiezingen gaan niet alleen over de provincies, maar ook over de toekomst van de Eerste Kamer. Gekozen Statenleden kiezen namelijk de Eerste Kamer. Daarom nodigt de NOS de partijleiders van de grote politieke partijen uit voor het slotdebat van Nederland Kiest.

Slotdebat over economie, veiligheid en energie
Het debat gaat van start met een discussie tussen de kleinere partijen GroenLinks, ChristenUnie, SGP, Partij voor de Dieren, 50Plus en OSF. Daarna volgen zes een-op-een-debatten tussen steeds twee partijleiders van de grotere partijen: VVD (Mark Rutte), PvdA (Diederik Samsom), PVV (Geert Wilders), CDA (Sybrand Buma), SP (Emile Roemer) en D66 (Alexander Pechtold). Rob Trip is de presentator van de uitzending waarin thema's als economie, veiligheid en energie centraal staan.

Meer Provinciale Statenverkiezingen bij de NPO
Later op de avond wordt in Nieuwsuur (22.00 uur op NPO 2) en Pauw (23.00 uur op NPO 1) verder gepraat over het debat, de Provinciale Statenverkiezingen en het laatste nieuws. Na een nachtje slapen gaat Nederland naar de stembus en zijn woensdagavond vanaf 20.30 uur de verkiezingsuitslagen te volgen op NPO 1.

Nederland Kiest: het debat, dinsdag 17 maart, vanaf 20.30 uur, NOS, NPO 1
Nieuwsuur, dinsdag 17 maart, 22.00 uur, NOS en NTR, NPO 2
Pauw, dinsdag 17 maart, 23.00 uur, VARA, NPO 1


Ga naar de special op npo.nl over de Provinciale Statenverkiezingen