Op woensdag 26 maart staat Nederland 3 in het teken van de Nederlandse band Bløf. De avond start met Het verhaal van Bløf en wordt gevolgd door een live concert in Ziggo Dome.


Het verhaal van Bløf
Een documentaire over de Nederlandse band Bløf. Het verhaal van de band die bekendheid kreeg met de nummers als Liefs Uit Londen, Aan De Kust en Alles Is Liefde begon in 1992 toen vier Zeeuwse jongens besloten om Nederpop te maken. Het duurde nog even voordat ze hun muziek met Nederland wilde delen, maar toen het zover was, was het Zeeuwse publiek snel om. Pas met de komst van nieuwe drummer Chris Götte en het uitbrengen van de hit 'Liefs Uit Londen' kwam ook de landelijke doorbraak. 

De band kent zowel hoogtepunten als dieptepunten. Één van de hoogtepunten is de bijzondere samenwerking met hun helden van De Counting Crows. Maar ook kende de band moeilijke periode, zoals het overlijden van drummer Chris door een motorongeluk. Het verhaal van Bløf is nog lang niet afgelopen. Met Concert at Sea, Mannenharten en een nieuw album op komst, zijn we nog lang niet van de band af. 

Bløf - Live in Concert
Na het verhaal van Bløf volgt een nog niet eerder uitgezonden concertregistratie van het concert dat Bløf in 2012 gaf in Amsterdam. De aanleiding van het concert was het twintigjarige jubileum van de band. Een periode waarin de band meer dan dertig Top40-hits scoorde als Wat Zou Je Doen, Holiday In Spain en Alles Is Liefde. In het concert komen grote hits aan bod, maar ook hits die niet vaak meer te horen zijn. 

Het verhaal van Bløf, woensdag 26 maart, 20.25 uur, TROS, Nederland 3
Bløf - Live at Ziggo Dome, woensdag 26 maart, 21.15 uur, TROS, Nederland 3