1904016   natuur op 2 expeditie birma1 carousel missed 1496137792

In het berggebied van West-Birma gaat een team wetenschappers op zoek naar bijzondere diersoorten. Bekijk de natuurserie deze week bij de EO op NPO 2.

Van de Aziatische olifant in het uitgestrekte oerwoud tot nieuwe diersoorten verscholen onder het dichte bladerdek. In de bergen in het westen van Birma gaat een team wetenschappers op zoek naar bijzondere diersoorten. Bekijk de natuurserie deze week bij de EO op NPO 2.

Iconische olifant
In de eerste aflevering gaan wetenschappers op zoek naar het meest iconische dier van deze regio: de Aziatische olifant. Elders in Zuidoost-Azië dreigt deze bijzondere reus uit te sterven, maar Birma, dat voor de helft uit dichte bossen bestaat, zou een cruciale rol kunnen spelen in het voortbestaan van deze soort.

Zeldzame diersoorten
In de tweede aflevering (dinsdag) probeert het camerateam met afstandscamera’s diersoorten die zich zelden of nooit laten zien, op beeld vast te leggen. Het laatste deel (woensdag) gaat het team op zoek naar de meest bedreigde diersoort: de tijger. Ook hopen ze een glimp op te vangen van de marmerkat, de beermarter, de manis en een buitengewoon zeldzame gibbonsoort, de hoelok.

Natuur op 2: Expeditie Birma, 18, 19 en 20 april, 17.10 uur, EO, NPO 2


Naar de website van de EO
Bekijk hier meer programma's over natuur en milieu