250416   natuur op 2 animal mums1 carousel missed 1496139438

Van pasgeboren en speelse jongen tot zelfstandige en volwassen dieren. Deze week geeft de EO op NPO 2 een uniek inkijkje in het leven van opgroeiende dieren en hun beschermende moeders.

In de eerste aflevering een ontroerende kennismaking tussen een moeder en haar pasgeboren jong. Je bent getuige van de magische band die ontstaat tussen moeder en jong en welke essentiële rol de zintuigen daarbij spelen. Ontdek hoe slim een moeder zorgt dat al haar jongen te eten krijgen en hoe fel ze hen beschermt.

Peuters
In de tweede aflevering (dinsdag) zie je hoe dierenmoeders omgaan met hun ondernemende peuters. Net als jonge kinderen doen jonge dieren niets liever dan spelen. Moeder heeft er dan ook een dagtaak aan om haar wildebras in de hand te houden. Ontdek hoe dierenmoeders met driftbuien omgaan, pestkoppen op hun nummer zetten en op allerlei ingenieuze manieren voor hun jong zorgen.

Zelfstandigheid
In de laatste aflevering (woensdag) ben je getuige van het leerproces dat jonge dieren doormaken richting zelfstandigheid. Je ziet hoe moeders hun jong het belang van goede manieren en persoonlijke hygiëne bijbrengt. Ook leert ze hen trucs voor het vinden van voedsel boven en onder de grond.

Natuur op 2: Animal Mums, 25, 26 en 27 april, 17.10 uur, EO, NPO 2

Naar de website van de EO
Bekijk hier meer programma's over natuur en milieu