Anp 29925851 carousel missed 1423835997

Op 17 juli van dit jaar voltrok zich bij de vliegramp met MH17 een nationaal drama. Maandag vindt in de Amsterdamse RAI de Nationale Herdenking plaats. De NOS doet rechtstreeks verslag op NPO 1 en NPO Radio 1.

Bij de ramp met MH17 verloren alle 298 inzittenden hun leven, onder wie 196 slachtoffers met de Nederlandse nationaliteit. Maandag worden de slachtoffers herdacht in de RAI, een plechtigheid die alleen toegankelijk is voor nabestaanden van de slachtoffers.


Nationale Herdenking MH17

Tijdens de herdenkingsceremonie noemen dertig nabestaanden de namen van alle 298 inzittenden genoemd en dragen vier nabestaanden een gedicht voor of voeren persoonlijk het woord. Onder de aanwezigen bij de plechtigheid zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Namens de regering spreekt premier Rutte.

Muziek en minuut stilte

Muzikale bijdragen zijn er ook, namelijk van Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. Daarnaast wordt er een minuut stilte in acht gehouden.

Live verslag op NPO 1 en NPO Radio 1

De herdenkingsbijeenkomst wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1 en NPO Radio 1. Op televisie is Jeroen Overbeek de presentator, terwijl op de radio Lara Rense het verslag doet. Ook BVN zendt het verslag rechtstreeks uit.

Nationale Herdenking MH17, maandag 10 november, 12.50 uur, NOS, NPO 1 en NPO Radio 1
Samenvatting Nationale Herdenking MH17, maandag 10 november, 19.15 uur, NOS, NPO 2


Het laatste nieuws over MH17 op NOS.nl
Nationale Herdenking MH17 op npo.nl
NPO 1 kijken via npo.nl
NPO Radio 1 luisteren via npo.nl