De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS6 organiseren op maandag 18 november een nationale actie voor de ramp op de Filipijnen. Op Giro555 kunnen mensen geld storten voor noodhulp in het rampgebied. Gedurende de dag besteden publieke en commerciële radio- en tv-zenders uitgebreid aandacht aan de ramp.

Kijk live                ---------                  Luister live
Verwoestende tyfoon

Miljoenen Filipijnen zijn slachtoffer van de verwoestende tyfoon Haiyan. Dit is één van de grootste catastrofes die de wereld ooit heeft gezien. Complete dorpen zijn van de kaart geveegd en er zijn duizenden dodelijke slachtoffers. Mensen in het rampgebied hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medicijnen en daarom is het belangrijk dat er geholpen wordt.

Actiedag
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is op maandag 18 november ingericht als actiecentrum met een belteam van 6.00 uur tot middernacht en waar mensen geld en cheques kunnen inleveren. Overdag besteden veel programma's uitgebreid aandacht aan de actie. Van 22.30 tot 0.00 uur is er op Nederland 1, RTL4 en SBS6 een gezamenlijk avondprogramma en zal de eindstand bekend worden gemaakt. In het belpanel zitten onder andere de Bekende Nederlanders Klaas Drupsteen, Joris Linssen, Kees Tol, Bert van Leeuwen, Art Rooijakkers, Filemon Wesselink, Victor Löwe en Karin Bloemen. De presentatie is in handen van Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland

Extra Journaals
De NOS zendt de hele dag door op Nederland 1 reportages en extra NOS Journaals uit en komt daarin met het laatste nieuws, de voortgang van de actie en live beelden vanuit de Fillipijnen. Hierdoor zullen bestaande programma's worden ingekort of verplaatst. Waar normaal tekst-tv wordt uitgezonden, ziet de kijker het programma van Radio 2 in beeld, vanuit Beeld en Geluid in Hilversum.

Radio 2
Van 6.00 uur tot 18.00 uur verzorgt Radio 2 een live marathonuitzending vanuit het Top 2000 café in Beeld en Geluid waar ook andere publieke en commerciële radiozenders aan mee zullen werken. Bij de Radio 2 dj’s schuiven gasten aan en Nederlandse artiesten treden live op. Het radiostation volgt het belteam in het actiecentrum en laat bezoekers die geld of cheques komen brengen aan het woord. Verder is Radio 2 de hele dag te zien op themakanaal Best24 en Cultura24.

Andere programma's
Net als het NOS Journaal zullen ook Studio MAX en Studio MAX Live schakelen met het actiecentrum. Omroep MAX heeft tevens een veilingwebsite opgezet. Man bijt hond komt om 18.25 uur op Nederland 2 eveneens met een extra lange uitzending rond de actiedag. De Wereld Draait Door is er met een bijzondere benefietuitzending. En ook EenVandaag zendt een speciale uitzending uit.

Internet
Ook via internet zal de actiedag op de voet worden gevolgd, met het laatste nieuws en online reportages. Zo houdt NOS.nl een live blog bij. Volg ook Giro555 op Twitter voor actuele tussenstanden. Omroep MAX heeft een veilingwebsite geopend Veilen voor Giro 555. De veiling zit vol met items van BN'ers, particulieren en organisaties. 

Een overzicht van alle programma's
Nu doneren op Giro555.nl
Live blog NOS.nl over actie
Volg de actie live via Radio 2
Ga naar de veilingwebsite van Omroep MAX