In de Nacht van de Popmuziek zie je drie uur lang de beste muziek op televisie. Wat denk je bijvoorbeeld van R.E.M, Otis Redding, Blondie en The Cure?

nachtvdpopmuziek

Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis zorgen voor een avond vol live-registraties en vertellen je veel interessante verhalen. Jouw favoriete muziek mag natuurlijk niet ontbreken: via het tweede scherm kun je laten weten wat jij wilt zien.

Tweede scherm
In de week voor de uitzending heb je kunnen kiezen uit een lijst van 36.000 live-opnamen. De aanvragen met de mooiste verhalen zie je terug tijdens de Nacht van de Popmuziek. Ook tijdens de uitzending zelf vragen Matthijs en Leo je om je mening. Kies je bijvoorbeeld voor Portishead of Lamb? Spandau Ballet of Duran Duran? Via live.ntr.nl kun je reageren en vind je veel extra informatie over de muziek.

Muziek
Welke muziek kun je hiernaast nog meer verwachten? Denk bijvoorbeeld aan Kate Bush, Santana, Culture Club samen met Alison Moyet, Rosetta Tharpe, DeWolff, The Cure, een interview met Jimi Page van Led Zepelin en een prachtig duet van B.B.King en Ruth Brown. Alsjouw persoonlijke favoriet ontbreekt aan deze lijst, kun je een aanvraag doen via www.nachtvandepopmuziek.nl. De aanvragen met de mooiste verhalen komen langs in de uitzending. 

Nacht van de popmuziek, zaterdag 18 oktober, 22.40 uur, Nederland 3