Anp 27844855 carousel missed 1466066792

Aan de kust, de Zeeuwse kust, organiseert BLØF voor de tiende keer Concert at SEA. De mooiste momenten zie je bij de NTR op NPO 3, net als de mooiste momenten van veertig jaar North Sea Jazz.

Lenny Kravitz, de Counting Crows, Kensington, Typhoon en nog veel meer grote artiesten maakten afgelopen vrijdag en zaterdag hun opwacht op Concert at SEA. De mannen van de band BLØF organiseren dit festival, dat plaatsvond bij de Brouwersdam in Zeeland.

Veertig jaar jazz
Zondag zendt de NTR een special uit ter ere van het veertigjarig bestaan van North Sea Jazz. Presentator Winfried Baijens neemt je mee door vier decennia aan jazz, funk en soul. Hans Dulfer, Jett Rebel, Sven Figee en Giovanca halen herinneringen op, vertellen verhalen en blikken vooruit. 

North Sea Jazz op tv en radio
Van North Sea Jazz zelf doet de NTR natuurlijk ook verslag, op 11 en 12 juli. Sylvana Simons, Winfried Baijens en Andrew Makkinga presenteren korte reportages, interviews en muziekfragmenten op het festival. Onder andere Mary J. Blige, Tony Bennett & Lady Gaga, Jett Rebel, Emeli Sandé en Ruthie Foster zullen optreden. Radio 6 soul & jazz is uiteraard van vrijdag tot zondag van de partij en NPO Cultura zendt zaterdag en zondag vanaf 18.00 uur concerten uit.

Jazzweek
NPO Cultura besteedt ook de hele week aandacht aan het jazzfestival. Er staan terugblikken en registraties van de mooiste concerten in de planning en de documentaire 25 jaar North Sea Jazz. Speciale aandacht is er voor James Taylor dinsdagavond, die voor het eerst in dertien jaar een album heeft uitgebracht vol nieuwe nummers. De making of van dat album wordt om 20.30 uur uitgezonden met daarna de complete registratie van zijn optreden op North Sea Jazz in 2009.

Concert at SEA, zaterdag 4 juli, 22.40 uur, NTR, NPO 3
40 jaar North Sea Jazz, zondag 5 juli, 23.00 uur, NTR, NPO 3
Themaweek North Sea Jazz, van 6 tot en met 12 juli, NPO Cultura


Luister live Radio 6
Kijk NPO Cultura
Meer informatie over de themaweek op NPO Cultura
Alles van North Sea Jazz op npo.nl
Luister 3FM live vanaf Concert at Sea terug