Wie zal de muzikale strijd winnen in het nieuwe programma PopCafé en hoe kan Caro Emerald meer platen in één jaar verkopen dan alle Nederlandse artiesten bij elkaar? Op zaterdag 8 maart staat Nederland 3 in het teken van muziek.

PopCafé
Het nieuwe programma van de AVROTROS PopCafé, gepresenteerd door Art Rooijakkers, is een strijd tussen twee teams van bekende Nederlanders. Teamcaptains Gerard Ekdom en Di-rect gitarist Spike gaan de muzikale strijd met elkaar aan. Met wekelijks nieuwe gasten in hun team beantwoorden zij vragen over het muzieknieuws van de afgelopen week. De Mega Top 50, de nieuwste releases en de meest opvallende fragmenten uit binnen- en buitenland zijn vaste onderdelen in het programma. 


Classic Albums
Na PopCafé begint de uitzending Classis Albums: Caro Emerald. Classic Albums is een documentaireserie van de VPRO over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. In deze aflevering het succesverhaal van Caro Emerald en haar debuutalbum Deleted scenes from the cutting room floor. In een tijd dat veel mensen geen platen meer kopen maar downloaden, verkocht zij in een jaar tijd meer platen dan alle Nederlandse artiesten bij elkaar. Ze bereikte zelf goud en platina in Engeland, nu kan Amerika natuurlijk niet uitblijven. 

Caro Emerald in concert
De documentaire wordt opgevolgd door een bijzonder concert van de zangeres: Caro Emerald in concert. Het concert is vorig jaar opgenomen in 'BBC Radio Theatre'. Haar tweede album The Shocking Miss Emerald was een groot succes. In het optreden zingt Caro Emerald haar grote hits zoals A night like this en Thanged up, maar ook covers zoals Mad about the boy van Noel Coward. 
Bekijk meer over Caro Emerald op npo.nl

PopCafé, wekelijks zaterdag 8 maart, 20.30 uur, AVROTROS, Nederland 3
Classis Albums, zaterdag 8 maart, 21.30 uur, VPRO, Nederland 3
Caro Emerald in concert, zaterdag 8 maart, 22.30 uur, NTR, Nederland 3