Musical awards 2015 carousel missed 1452154975

Wat zijn de beste musicals en wie zijn de beste musicalspelers van 2014? Woensdag op het Musical Awards Gala in het Beatrix Theater in Utrecht worden de winnaars bekend, rechtstreeks te volgen bij de AVROTROS op NPO 1. Fris Sissing is de presentator.

In het jaar 2000 werden de Musical Awards opgericht. Tussen 2005 en 2010 zond de AVRO het evenement uit. Nu, vijf jaar later, pakt AVROTROS de draad weer en zendt de omroep het rodeloperritueel en de prijsuitreiking live uit.

Genomineerden Musical Awards Gala
In totaal maken zestig genomineerden kans op een award. De vakjury, bestaande uit onder andere voorzitter Cornald Maas en NPO Radio 2-dj Gijs Staverman, nomineerde onder andere Celinde Schoenmaker, Pia Douwes, Simone Kleinsman (Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical), Tim Driesen, Jon van Eerd en Bas Heerkens (Mannelijke hoofdrol in een grote musical), Moeder, ik wil bij de revue en Billy Elliot de Musical (Beste musical groot).

Uitreiking Musical Awards live op NPO 1
De plek waar het woensdag allemaal gaat gebeuren in het Beatrix Theater in Utrecht. Frits Sissing presenteert het geheel, alweer de veertiende editie van de Musical Awards, bij elkaar. Welke producties gaan naar huis met een prijs?

Musical Awards Gala tien minuten later
In verband met de aanslag in Parijs begint het Musical Awards Gala om 21.35 uur in plaats van 21.25 uur. De NOS doet in die tien minuten verslag van het laatste nieuws over de aanslag in de Franse hoofdstad.

NOS Journaal, woensdag 21 januari, 21.25 uur, NOS, NPO 1
Musical Awards Gala, woensdag 7 januari, 21.35 uur, AVROTROS, NPO 1


Alles over het Musical Awards Gala op AVROTROS.nl
Alle nominaties op een rij