Img 6592 carousel missed 1427193137

Deze week vindt in Den Haag het jaarlijkse Movies that Matter Festival plaats. Centraal staat het thema recht en vrede. Daarom zendt de VARA op NPO 2 vier films uit die dit thema onderstrepen.

Het Movies that Matter Festival is hét Nederlandse festival van de geëngageerde film. Deze week zijn op NPO 2 de films The Shelter 52', First to Fall, Give Up Tomorrow en Miele te zien. Bekijk het overzicht:

The Shelter 52’ - dinsdag 24 maart om 23.00 uur
Neem een kijkje in de daklozenopvang van de Zwitserse stad Lausanne. Elke avond speelt zich weer hetzelfde drama af, als er bij de deur geselecteerd wordt wie wel en niet mag overnachten. Deze documentaire laat een glimp van extreme armoede in een rijke stad zien.

First to Fall - woensdag 25 maart om 23.00 uur
Twee Libische jongens zijn naar Canada geëmigreerd. Als de gevechten in hun thuisland losbarsten, besluiten de twee met wapens en camera terug te keren. Daar sluiten zij zich aan bij een guerrilla oorlog om hun vaderland te bevrijden.

Give Up Tomorrow - donderdag 26 maart om 00.00 uur
Paco Larrañaga is een zoon van een welgestelde Filippijnse moeder en een Spaanse vader. In de Filippijnen wordt hij met zes andere jongens opgepakt op verdenking van moord en verkrachting van de twee zusjes Chiong. Paco denkt dat alles goed komt. Niets blijkt minder waar. Paco maakt kennis corrupte Filippijnse justitiële macht.

Miele - vrijdag 27 maart om 23.30 uur
Irene is een mooie, eigenzinnige studente met een illegaal bijbaantje. In het geheim helpt ze terminaal zieken een waardig einde aan hun leven te maken. Maar dan ontmoet ze iemand die niet ziek is, maar wel dood wil.


Meer over het Movies that Matter Festival op NPO Doc
Bekijk de films live op npo.nl
Bekijk de films terug op npo.nl