Matter carousel missed 1496132769

In Den Haag vindt deze week het internationale Movies That Matter festival plaats. Het festival wordt in samenwerking met Amnesty International georganiseerd. In de ruim zeventig films en documentaires die daar getoond worden staat dan ook een belangrijk thema centraal: mensenrechten. Twee van deze films zijn deze week ook te zien bij de VARA op NPO 2.

Dinsdag: The Man Who Mends Women
Denis Mukwege is gynaecoloog in Congo en heeft binnen zestien jaar als meer dan 40.000 vrouwen geholpen. Hij ontving onlangs de prestigieuze Sacharov-prijs voor de Vrijheid van Denken, voor zijn inzet in de strijd tegen seksueel geweld.

Woensdag: Driving with Selvi
Selvi is taxichauffeur in India en werd uitgehuwelijkt toen ze veertien jaar was. Ze werd daarna mishandeld en misbruikt door haar oudere echtgenoot. Toen ze wist te ontsnappen gooide ze het roer radicaal om en leerde autorijden. Ze werd de eerste vrouwelijke taxichauffeur in het zuiden van India. Hoe heeft ze haar trauma's kunnen verwerken en omgezet in iets positiefs?

Meer zien?
Naast de films op NPO 2 worden op het themakanaal NPO Cultura nog eens drie extra films uitgezonden. Ze zijn deze week iedere werkdag te zien om 21.00 uur.

The Man Who Mends Women, dinsdag 22 maart, 22.55 uur, VARA, NPO 2
Driving with Selvi, woensdag 23 maart, 22.55 uur, VARA, NPO 2


Kijk live naar NPO 2
Kijk live naar NPO Cultura
Meer Movies That Matter op Cultura.nl